Annonce:

Vil bygge 500.000 elbiler – det er blevet til 800

Saudierne siger selv, at de vil være verdens midtpunkt. I hvert fald når det kommer til elbilproduktion. De planer går det dog sløjt med.

Det skulle have været et verdenscentrum for elbilsproduktion. Og det er formentlig stadig planen. Der sker bare ikke rigtig noget i Saudi-Arabien, hvor man ellers har planer om at bygge op mod en halv million elbiler hvert år.

Og det senest i 2030. Indtil nu er der dog bygget bare 800 elbiler. Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

To af de bilmærker, der skulle trække store dele af slæbet, er amerikanske Lucid og saudiernes eget ‘Ceer’. For sidstnævntes vedkommende er iPhone-fabrikken Foxconn med inden over.

Men der er altså endnu ikke hverken en Ceer-model eller fabrik. Den første bil skal officielt præsenteres næste år. Men insiderkilder hævder, at der ikke sker noget før tidligst i 2026.

LÆS OGSÅ: Nu er der indført fartkontrol på Storebæltsbroen

Et af de helt store problemer for bilproduktion i Saudi-Arabien er angiveligt, at landet mangler en hjemlig eller i hvert fald nærtliggende produktion af ledningsnet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Høje lønninger, et lille marked og et fravær af lokale leverandører betød i 2019, at Toyota sagde nej til at åbne en fabrik i Saudi-Arabien. Og nu halter landets egne planer altså også gevaldigt.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler