Annonce:

Verdenskendt investor sælger ud af BYD for at købe olie

Den verdenskendte investor Warren Buffett har via sit investeringselskab reduceret sin ejerandel i BYD for at frigive midler til investeringer i et olieselskab.

Besøg vores annoncør:

Den verdenskendte investor Warren Buffett er nok 93 år gammel. Men der sidder stadig et lyst hoved på den alderne amerikaner.

Senest har han via sit investeringselskab Berkshire Hathaway meldt ud, at han reducerer sin andel af kinesiske BYD. Mærket har Buffet ejet helt op til 20,5 procent af.

Det skriver CNN.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Buffett reducerer sin involvering i selskabet umiddelbart efter, at EU har lagt en straftold på op til 38 procent på elbiler fra Kina. Læs mere om det her.

Warren Buffets højre hånd, den nu afdøde Charlie Munger, har tidligere beskrevet netop BYD som den ‘bedste investering nogensinde’. Primært fordi mærket ‘ er så langt foran Tesla i Kina, at ‘det næsten er latterligt’.

LÆS OGSÅ: Tesla-ejer afsløret af ekskonen – skal betale 700.000 kroner

Tirsdag i denne uge er det kommet frem, at Buffett via investeringsselskabet i stedet for BYD-aktier har købt op i det amerikanske olieselskab Occidental Petroleum.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En investering som sikrer den 93-årige amerikaner 29 procent af selskabet. Det er dog langt fra at være Buffetts første investering i energisektoren. Alene i olie-industrien ejer han andele af oliegiganten Chevron og sit eget Berkshire Energy.

Helt ude af BYD-land er Warren Buffett dog ikke. Manden, der er kendt for at have en diæt bestående af flødeis og cola, ejer stadig 6,9 procent af verdens næststørste elbil-producent.

Herhjemme kan den danske BYD-importør Nic. Christiansen noterer sig, at første kvartal i 2024 bød på 714 indregisteringer. Bl.a. fordi mærket har vundet flere kommunale udbud af biler til hjemmeplejen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Selv samme importør er dog ikke sikker på, at alle kinesiske bilmærker overlever i Danmark. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler