Reklame:

Verdens fjerdestørste bilkoncern trækker sig på grund af økonomiske problemer

Verdens fjerde største bilkoncern har meddelt, at man bliver væk fra en af verdens største udstillinger. Strejke i USA få skylden.

Verdens fjerde største bilkoncern Stellantis trækker sig nu helt fra udstillingen CES 2024, der handler om forbruger-elektronik, på grund af United Auto Workers-stjerken der har ramt amerikansk bilindustri.

Det skriver mærket selv i en pressemeddelse. Mange flere kommentarer har Stellantis ikke til situationen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men koncernen, der bl.a udgøres af de amerikansk mærker Dodge og Chrysler, bemærker i pressemeddelsen, at man ‘fokuserer på forretningsgrundlaget i kølvandet på den igangværende forhandler med United Auto Workers.

Noget der ifølge Stellantis betyder, at koncernen er nødt til at foretage ‘omfattende økonomiske foranstaltninger for at bevare kapitalen i virksomheden.

LÆS OGSÅ: Cyklistforbund foreslår: “Bilister skal have fartbøder så snart de kører 1 km/t for stærkt”

Selvom Stellantis ikke vil være at finde CES næste år, fortæller koncernen, at man ikke har opgivet at vise sin transformation fra bilproduktion til mobilitet – hvad end det så betyder – frem for offentligheden. Det skal bare foregå på andre måder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hos Ford er man om muligt endnu hårdere ramt af konflikten med United Auto Workers, hvis medlemmer vil have langt mere i løn.

Den administerende direktør er dog overbevist, om at det vil betyde mærkets konkurs, hvis Ford giver efter for alle krav, de ansatte har. Læs mere om det her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?