Vil uddele bøder – her blitzes ‘larmende’ biler

Det er sådan set ikke noget nyt. Systemet findes allerede i New York og nu vil Californien gøre det samme.


Seks endnu ikke-navngivne byer i staten Californien skal have sat kameraer med ører op. Kameraerne skal registere og fotografere, når en bil eller motorcykel kører for højlydt forbi. Det skal udløse en bøde til ejermanden. Godt nok ikke første gang, men gør bilisterne det samme flere gange, falder hammeren.

Det eneste, som opsætningen af de lyttende kameraer nu kræver, er, at guvernør Gavin Newsom sætter sin underskrift på lovteksten. Derefter kan kameraerne sættes op. Foreløbig i en periode på fem i en slags pilotprojekt for at se om det virker.

Den nye lov nævner ikke noget om støjgrænser. I stedet vil staten bruge de støjgrænser, man allerede har, skriver Autoweek. Nemlig 90 dB for biler og 85 dB for motorcykler produceret efter 1985.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Fordi den nye lov først skal igennem en forsøgsordning, slipper bilister – der larmer for meget – med en advarsel første gang. Men sker det igen, falder hammeren. En lille vej uden om bøden er dog også skrevet ind i loven. Bilister med de laveste indkomster skal helt kunne slippe for at betale. I hvert fald skal bøderne til denne indkomstgruppe annulleres.

Hvor stor bøderne skal være, er uklart på nuværende tidspunkt. Men de penge, som staten får ind med den nye bødetype, skal til gengæld bruges på at forbedre vejene og den generelle infrastruktur. Alligevel klinger den nye lov hult. I hvert fald i Californien for staten har fra 2035 tænkt sig at forbyde salget af alle nye biler med forbrændingsmotor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk