Annonce:

Tyskland stopper alt offentlig støtte til elbiler med øjeblikkelig virkning

Tysklands regering trak lørdag den statsstøtte, som købere af nye elbiler ellers har fået, helt tilbage. Det skulle efter planen først være sket ved udgangen af 2024.

Det skulle sådan set slutte alligevel. Men lørdag i sidste uge trak Tysklands regering statstøtten til nye elbiler med øjeblikkelig virkning.

En udfasning af statsstøtten, der først skulle være tørret helt ud i 2024, var egentlig vedtaget. Men søndag trak den tyske samlingsregering altså i håndbremsen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

Siden 2016 har elbils-ejere ellers kunne få støtte til at købe en ny elbil. Noget, der har lænset den tyske statskasse for 10 milliarder euro, svarende til 74,5 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Særligt skilt undrer bilisterne – men det er slet ikke gyldigt

Men nu er det altså slut. Genvejen til en billigere elbil lukker Tyskland med den begrundelse, at der skal findes massive besparelser på statens finanser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

En afgørelse fra Tysklands højeste retsindstans efterlader et hul på hele 60 milliarder euro i budgettet. Og derfor må nogle offentlige initiativer, såsom støtten til elbiler, helt skrottes.

Tyskere, der nåede at søge om statsstøtte til elbiler før lørdag i sidste uge, vil få den. Men herefter er der ingenting.

Tilskuddet var i første omgang på hele 6.000 euro, siden blev det sænket til 4.500 euro for igen at falde til 3.000 euro, før det altså nu er helt væk.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler