Toyota tager firecylindret Supra til Danmark

Den er klar til de danske veje til foråret

Den har allerede været i på markedet i hjemlandet Japan siden modellens introduktion sidste år, og nu tager Toyota i Danmark også den firecylindrede Supra Mk.V til Danmark.

Den tre-liters BMW-rækkesekser får dermed selskab af en to-liters, firecylindrede motor med turbo i Toyotas danske modelprogram, det bekræfter importøren.

Motoren er også denne gang fra BMWs hylder.

LÆS OGSÅ: Hvornår har du sidst set en Hilux med 1.000 hk? NU!


Den firecylindrede motor har 258 hestekræfter, 82 mindre en den sekscylindrede udgave, og 400 Nm. Omvendt lettere den mindre motor Supraen for hele 100 kilo i forhold til den sekscylindrede.

Den to-liters turbomotor med twin-scroll-teknologi, der eliminerer turbotøven, er som sin 3.0-liters storebror sammenkoblet med en 8-trins automatgearkasse fra ZF.

Toyota har ikke lagt begrænsninger på produktionen af den nye GR Supra 2.0, men bygger i forbindelse med introduktionen i Europa i alt 200 særlige udstyrsudgaver med den nye motor, der får navnet Fuji Speedway Edition.

Om nogle af de biler kommer til Danmark er endnu uvist. Men den almindelige, to-liters Supra kommer på danske veje i løbet af foråret. Prisen har importøren ikke på plads endnu, men den større, tre-liters rækkeksekser-bil koster over en million kroner på danske plader.

 

 


Reklame: