Reklame:

Toyota-model fylder 72 år – “Ny 2,8-liters diesel lever op til Euro 7-kravene”

Dieselmotoren er hverken død eller borte. I 2024 lander en helt ny Toyota Land Cruiser i Danmark med 2,8-liters dieselmotor. 

1. august 2023 fyldte Toyotas Land Cruiser-model 72 år. Det fejrede japanerne ved at løfte sløret for en helt ny udgave.

Den opdaterede Land Cruiser kommer også til Danmark. Og det med en 2,8-liters dieselmotor, der lever op til Euro 7-kravene. Det påstår den danske importør i hvert fald.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den nye Land Cruiser, som Toyota tager til det vestlige Europa, har 204 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 500 Nm. Den eneste gearkasse-mulighed er Toyotas 8-trins automatgearkasse.

På den anden side på Land Cruiseren så også trække op til 3.500 kilo., når den lander herhjemme. Hvilket den danske importør forventer vil ske i løbet af det første halvår i 2024.

LÆS OGSÅ: Kriseramt bilmærke kommer alligevel ikke til Danmark

Året efter bliver den 2,8-liters dieselkværn i mild grad elektrificeret, og den vil dermed kunne leve op til de stadigt strengere emissionskrav i den kommende Euro 7-norm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Men det bliver ikke nogen billig fornøjelse at køre Land Cruiser. I hvert fald ikke herhjemme. Priser på den nye model er der endnu ikke noget om.

Men den nuværende model, som også har 2,8-liters dieselmotor, koster fra 1 million kr., når afgiften er betalt.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?