Reklame:

Tilbagekalder 24.000 biler – der kan gå ild i soltaget

Det blev faktisk testet, før modellen overhovedet gik i produktion. Men nu er Volkswagen alligevel kommet frem til, at der er risiko for brand. 

24.000 Volkswagen-ejere får i disse dage besked på, at deres biler skal en tur på værksted. Helt konkret drejer det sig om ID.4-modeller produceret til modelåret 2023-2024.

Volkswagen er nemlig kommet frem til, at den stofskærm, der kan rulles frem og tilbage under soltaget, er for brandfarlig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

“Det betyder ikke, at stoffet bryder i brand. Men det betyder, at i tilfældet af en brand er tolerancen i stoffet over den tilladte grænseværdi”, skriver Volkswagen i et dokument til den amerikanske trafiksikkerhedsmyndighed National Highway Traffic Safety Administration.

Selv siger Volkswagen, at man i første omgang stødte problemet tilbage i maj måned. Herefter blev leverandøren Automotive Mexico Body Systems kontaktet og bedt om at udføre en række test på stoffet.

LÆS OGSÅ: Flertal går imod folk med elbiler: “De skal også betale”

Efter en række test, hvor både VW og underleverandøren er kommet frem til stoffets svaghed, er der fundet en løsning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Man vender ganske enkelt stoffet om, så siden – der før lå vendt mod taget i bilen, nu vender mod kabinen.  Det, siger Volkswagen, har løst problemet.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?