Ti biler forladt i lufthavn – nu skal de på auktion

I Pittsburgh lufthavn er man træt af at opbevare over 1.500 genstande - herunder ti biler - som flypassagerer har efterladt. Derfor skal det hele nu på auktion

I Pittsburgh lufthavn er man træt af at opbevare over 1.500 genstande – herunder ti biler – som flypassagerer har efterladt. Derfor skal det hele sælges på auktion.

Listen af ting, som er efterladt rundt omkring på lufthavnens område er lang. Men vi har bidt mærke i, at der også er biler i blandt.

Herunder en BMW E39 530i – modellen med seriens største rækkesekser – en Chevy Impala fra 2007, en Chevy Trailblazer fra 2005, en GMC Acadia og en GMC Terrain. Derudover kan man købe sig en Nissan Titan og en Nissan Maxima fra 1999. Mens en Mini Countryman Cooper S fra 2015 er noget af det nyeste.Men der er noget galt. For otte ud af ti biler mangler deres nøgler. Noget tyder altså på, at ejerne har til hensigt at vende tilbage efter bilerne. Eller i hvert fald har haft det.

Et alligatorhoved og 500 mobiler
Det betyder, at prøvekørsler ikke kan lade sig gøre. Ligesom man på mange af bilerne ikke kan aflæse kilometertallet, før der laves nye nøgler.

Chevrolet Impala’en og den seks år gamle Mini Countryman har lufthavnspersonalet nøglerne til. Men det forlyder, at Mini’en ikke kan starte. Man kan håbe, at problemet bare er et dødt batteri.

Personalet i lufthavnen fortæller, at de ikke aner, hvorfor bilerne er efterladt. Omvendt har man heller ikke ville prissætte bilerne endnu. Udover bilerne skal tusindvis af smykker, omkring 500 smartphones og et alligatorhoved finde nye ejere på den kommende auktion.

Ja, et alligatorhoved!Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk