Teslas vilde prisfald er IKKE hele sandheden

Foto: PR

At Tesla har sænket priserne markant – også i Danmark – er rigtigt nok. Men det er nu ikke Teslas ‘gode vilje’ det hele.

Fredag 13. januar smed Tesla en bombe på bilmarkedet. En række af mærkets mest populære blev sat markant ned. Herhjemme med helt op til 130.000 kr. Men nu viser det sig, at de danske prisnedsættelser langt fra er på Teslas initiativ.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det er i hvert fald kun én del af forklaringen. Gunstige afgiftsregler for elbiler har nemlig også noget at sige. Det skriver Finans, som henviser til en beregning fra FDM.

LÆS OGSÅ: Rasende naboer sagsøger dansk racerløb – “Det larmede”

Faktisk har afgifter en hel del med prisfaldet at gøre.  Ifølge FDM udgøres op til 68.000 kr., af det – som Tesla har slået af prisen – i forvejen af afgifter. Altså vil prisen alligevel være faldet. Dog ikke helt så meget som med Teslas eget nedslag i prisen.

Reklameblok:Som eksempel nævner FDM Tesla Model Y, der i Performance-udgaven faldt med hele 127.000 kr. for en ny bil. Teslas eget nedslag udgør godt 59.000 kr., mens resten er afgiften til staten som alligevel faldet, fordi afgiftssystemet er strikket sådan sammen, at de dyreste elbiler favoriseres. Eller er i hvert fald er fordelagtige i forhold til den ‘luns’ staten forlanger.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk