Annonce:

Tesla kører ind i ny krise – aktien styrtdykker

Værdien af Teslas aktie er styrtdykket i de første tre måneder af 2024. Faktisk er den faldet med en tredjedel i første kvartal.

Besøg vores annoncør:

Det er med aktier som med livet generelt. Det går op og det går ned. I det første kvartal af 2024, som vi netop er kommet ud af, er det dog gået mest nedad.

I hvert fald for Tesla. Det amerikanske elbilmærkes aktie har tabt næsten en tredjedel af værdien i den periode.

Det skriver CNBC.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det markante aktiefald skyldes blandt andet, at Tesla ikke har kunnet leve op til investorernes forventninger på en række afgørende punkter. Blandt andet halter antallet af leverede biler bagud.

LÆS OGSÅ: Sådan er danske bilister stillet, hvis Fisker går konkurs

Analytikere forventede nemlig, at Tesla kunne levere mere end den 8 procents stigning, mærket ser ud til at kunne fremlægge i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet.

Derudover presser aggressiv kinesisk prissætning på konkurrerende biler Teslas indtjening. Faktisk er faldet i Tesla-aktien på 29 procent det værste fald siden slutningen af 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Apropos Teslas vækst lykkedes det mærket at levere 457.000 biler i de første tre måneder af 2024. Og selvom det er en fremgang på 8 procent, er det stadig markant færre biler end de 36 procent flere leveringer, som det var forudsagt, at Tesla ville buldre frem med.

Det skyldes især, at Tesla går markant tilbage på mærkets to vigtigste markeder, nemlig i USA og Kina, hvor bilmærkets salg forventes at skrumpe med 5 procent.

Alt i alt er kvartalsregnskabet det tredjeværste i Teslas historie, siden mærket blev børsnoteret i 2010.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

I modsætning til et mærke som Fisker Inc. ligner Tesla dog ikke et mærke, der er på randen af konkurs. Det amerikanske mærke har stadig en værdi på 175 dollar pr. aktie. Det selv efter et fald på 4,4 procent den 28. marts.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler