Teenagere ‘opdager’ forladt bilsamling – her har ikke været nogen i årevis

Nogle teenagere har fundet en forladt bilsamling i Brasilien

En flok teenagere, som egentlig var ude for at lave ballade, har fundet en forladt bilsamling i Brasilien. Her har ikke været besøgende i årevis. 

En flok rødder har opdaget en forladt bilsamling i den brasilianske delstat Rio Grande do Sul. Det skriver Yes Auto.

Egentlig var – lyder historien – de unge mennesker ude på ballade, da de fandt frem til det, de troede bare var endnu en gammel og forladt bygning.

De havde både ret og tog fejl. For inde bag murene befinder sig et sandt skatkammer af bildele, hele biler og memorabilia. Ifølge Motor1 tilhørte den samling, som ungerne er løbet ind, oprindelig en meget velhavende brasilianer med smag for biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En blandet landhandel
Og han har tilsyneladende samlet på biler med byggedato lige fra en gang i 1920’erne til god op i 1950’erne. Mens enkelte biler er endnu yngre.

Her er alt fra et eksemplat af verdens første masseproducerede bil, Ford Model T, til en Citroen DS og Fiat 124 Sport Coupe fra 1968 med 70.000 kilometer på tælleren.

Vi kan selvfølgelig kun gætte. Men det er nok ikke helt forkert, at det er meget længe siden, at mange biler har været på vejene. Og der er mange af dem – biler, altså. Faktisk er hele to etager fyldt med alt fra fransk til engelsk og amerikansk bilhistorie.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Blandt de mere bizarre af slagsen står en trehjulet Goliath pickup i den grad og mangler en kærlig hånd. Det gør alle bilerne sådan set.

Tvillinger slås om samling
Det rygtes, at bilerne har stået efterladt i tæt på to årtier, før teenagerne fandt frem til dem. For bilerne endt som en del af en bitter arvestrid mellem den nu afdøde samlers børn – et sæt tvillinger – som synes, bilerne skal noget forskelligt.

Den ene ønsker tilsyneladende at beholde samlingen, mens den anden vil sælge samtlige biler. Efter ‘fundet’ er der tilsyneladende kom skub i salget af bilerne. Den Fiat 124 Sport Coupe, vi omtalte før, står i hvert fald til salg til en pris på 65.000 brasilianske real. Godt 77.000 danske kroner.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk