Vanvittig SUV gør comeback – har stadig 720 hestekræfter


Fremtiden i bilindustrien ser elektrisk ud. Men V8-motoren er bestemt ikke død. I hvert fald ikke endnu.

Dodge siger godt nok, at fremtiden for dem er elektrisk. Og det senest i 2024. Men der optimistisk set stadig længe til 31. december 2024. Og én af de motorer, som nægter at dø, er amerikanernes egen 6,2-liters V8’er med kompressor. Nu vender den tilbage i SUV’en Durango.

Her placerede Dodge første gang motoren i 2020. Hvilket gjorde Durango til en monster uden sidestykke. Trods sin enorme vægt på næsten 2,2 ton flytter bilen sig legende let fra 0 til 100 km/t. Faktisk sker det på bare 4,1 sekunder. Og den stopper ikke, før den møder en elektronisk begrænsning ved 289 km/t.

Og nu vender den tilbage. Simpelthen fordi efterspørgslen er overvældende, indrømmer Dodge. Og den fortsætter ifølge fabrikken med at stige. Prisen er endnu ikke på plads. Men sidst, du kunne købe en Durango Hellcat i USA, begyndte prisen ved 82.000 dollars. Godt 600.000 kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Dodge starter Durango Hellcat-samlebåndet (igen…) til september. Faktisk samtidig med at man åbne ordrebøgerne. De første biler bliver leveret i løbet af foråret 2023.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk