Stephen Hawkings VW Caravelle søger ny ejer


Verdens mest berømte mand inden for teoretisk fysik er her ikke længere – det er hans Volkswagen Caravelle til gengæld. Og senere på måned kan den blive din.

Minibussen, der engang tilhørte den berømte britiske fysiker Stephen Hawking, søger ny ejer. Den 27. august skal bilen under hammeren på en online-auktion. Prisen? Ja, den tør Silverstone Auctions ikke gætte på.

Caravellen er i dag 34 år gammel, og Hawking ejede den i mere end ti år. Faktisk fungerede den gamle Volkswagen som brudekaret, da fysikeren blev gift i 1995. Selvom Caravellen blev indrettet til kørestolsbrug – og for den sags skyld stadig er det – kunne Hawking ikke selv køre bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den tredje generation af Volkswagen Caravelle var i produktion fra 1979 og helt indtil 2002. Den blev til sidst produceret på licens i Sydafrika. Motormæssigt var der både diesel og benzin at vælge imellem. Ligesom slagvolumen gik fra 1,6 til 2,6 liter koblet til fire- eller femtrins manuelle gearkasser. Et tretrins automatgear var ekstraudstyr.

Den holder stadig syn
Sidstnævnte er Hawkings eksemplar fra 1988 i øvrigt udstyret med. Servicebogen er dog kun delvist udfyldt. Der har manglet stempler siden 1998, skriver auktionshuset. Til gengæld holder bilen syn indtil maj næste år.

Selv fik Stephen Hawking det gradvist værre og værre på grund af nervesygdommen ALS, som det dog lykkedes ham at leve med i 55 år. Men det betød dog også, at han på et tidspunkt – på grund af en stadigt mere avanceret kørestol – ikke længere kunne være i Caravellen.

Bilen overlod han i stedet til sin bror i 1999. Herefter overtog Hawkings nevø VW’en i 2003, og han har faktisk kørt i den lige siden. Altså lige indtil den nu – forhåbentlig – finder en anden glad ejer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk