Staten beslaglægger 35 biler i Hillerød

Foto: Janne Mulvad - Frederiksborg Amts Avis

Det konkursramte Autohuset A/S i Hillerød sættes i forbindelse med omfattende momssvindel, som DR1 belyser i programmet  ‘Pengejægerne’, der kører over de danske skærme i tre dele.

Der har virkelig været brodne kar i bilbranchen de seneste år og nu er en særlig taskforce i gang med at rydde helt op. Det har ført til massevis af anholdelser, varetægtsfængslinger og millionbøder. Især efter mandagens program ‘Pengejægerne: Momssvindel med luksusbiler’ på DR1, som sendes i tre dele de kommende mandage, er der så sandelig komme offentligt lys på sagen

En af dem er Autohuset A/S i Hillerød, hvor ejeren har givet den lige lovligt meget gas på svindelbarometeret.

DR og politiet har placeret ham som en del af et netværk, der samlet har importeret luksusbiler for 100 millioner kroner fra Tyskland, og undladt at betale momsen af bilerne.


LÆS OGSÅ: DR1 går i flæsket på leasing-svindel

Ifølge sigtelsen har de anholdte igennem en længere periode svindlet med eksportsalget af et større antal dyrere biler fra Tyskland til en række forhandlere i Danmark.

Ved handlerne blev den skyldige salgsmoms ikke afregnet, hvorved den danske stat er blevet snydt for store beløb,. Det skriver Randers Amtsavis i en artikel om anholdelserne, som skete 10. september sidste år ved en koordineret anholdelsesaktion mellem en række politikredse.


Nu har Politiet og kurator skiftet låsene på firmaet, der lidt atypisk var i fuld funktion og derfor fyldt med 35 biler og komplet inventar. Ofte kommer man til tomme lokaler, men her har kurator rent faktisk lidt at arbejde med, så der kan komme nogle penge tilbage i statskassen