Skatteminister: Derfor får danskerne IKKE billig benzin

Foto: Engin Akyurt

Skatteminister Jesper Buus (S) mener, at det vil være godt at sænke afgifterne på benzin og diesel i en kort periode. Men i klimaets navnet kommer det ikke til at ske.


I Sverige og Tyskland kan regeringerne godt finde ud af at sløjfe afgifter på benzin og diesel, som lige nu eksploderer i pris. Men i Danmark skubber regeringen både den ene og den anden undskyld for at holde på afgifterne foran sig.

Forleden sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et kort pressemøde i Bruxelles, at danskerne godt kan glemme idéen om billigere benzin. At Danmark hjælper Ukraine, kommer til at gøre ondt. Og nogle af dem, der skal betale regningen, er bilisterne. Og nu melder skatteminister Jesper Buus sig i det kor. Dog er forklaringen en lidt anden.

LÆS OGSÅ: Her kommer benzinen til at koste 30 kroner

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For ministeren kan godt se, at det vil være en god idé midlertidigt at sænke afgifterne på benzin og diesel. Men modsat chefen i statsministeriet skubber han klimaet foran sig som undskyldning.

– Ved at sænke afgifterne på benzin og diesel meget, meget kortvarigt, gør man noget godt i en kort periode. Men man skader sådan set også klimaet, siger han til DR.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Dermed skal de næsten 90.000 personer, som har skrevet under på et borgerforslag, der vil nedsætte afgifterne på brændstof, ikke regne med noget. Faktisk skal de slet ikke regne med noget. I hvert fald ikke når det kommer til billigere benzin.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk