Reklame:

Her kommer benzinen til at koste 30 kroner

Hvis du synes, de danske bilejere i disse dage tømmer kontoen for at fylde benzin på bilerne, så kig lige til Norge engang.

Mens bilisterne i Tyskland fra i dag og tre måneder frem kan tanke meget billigt benzin, er det lige omvendt i Danmark og Norge. Især i Norge. Nordmændende betaler allerede 27 kr. (20 danske kr., red.) for en liter benzin. Og til E24.no fortæller Roy Steffensen, der er valgt til det norske Storting for Fremskridtspartiet, at nordmændene allerede nu ser en liter pris på 30 kr. som en sandsynlighed.

LÆS OGSÅ: Mette F. afviser – bilister får INGEN hjælp til benzinen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Sker det, vil en liter benzin i Norge koste 22,24 danske kroner. Til sammenligning skriver benzinselskabet OK i dag, onsdag 1. juni, at en liter Oktan 95-benzin på de danske tankstationer løber op i 17,89 kr. Diesel er med en literpris på 15,89 kr. lidt billigere.

Ligesom den danske regering har de norske politikere ingen planer om at komme bilisterne til undsætning ved at sætte afgifterne ned. Og derfor mener den norske energiekspert Per Magnus Nysveen ligesom Roy Steffensen, at literprisen nærmer sig de 30 kr.

– Før var det måske et worst case-scenario. Men nu er det sandsynligt, at vi enkelte dage og steder i Norge vil ramme 30 kroner pr. liter i sommer


Reklameblok:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?