Sebastian Vettel: Jeg vil ikke køre Ruslands grandprix


Ruslands militære angreb går ikke ubemærket hen. Heller ikke i sportens verden, hvor den firedobbelte Formel 1-verdensmester nu siger fra.

Det bliver ikke med Sebastian Vettel bag rattet af en Aston Martin, når Formel 1-feltet efter planen kommer til Rusland til september. Det siger den firedobbelte verdensmester selv i et interview i dag, torsdag.

– Min holdning er, at jeg ikke skal dertil, så det gør jeg ikke. Jeg mener, at det er forkert at tage dertil for at køre et løb.

Vettel lægger ikke skjul på, at hans holdning er politisk motiveret. Tyskeren kalder Ruslands præsident Vladimir Putin for en både ‘underlig’ og ‘skør’ leder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det er skræmmende at se, hvad der foregår, siger Vettel, der har fulgt udviklingen i Ukraine siden i morges.

Verstappen heller ikke imponeret
Heller ikke verdensmesteren fra sidste år, Redbulls Max Verstappen, er vild med udsigten til at skulle køre ræs i Rusland. Hollænderen vil dog ikke udelukke, at han dukker op. Han vil dog have hele feltets opbakning i forbindelse med en eventuel beslutning.

– Vi skal ikke køre i et land, der er gået i krig, men det er en ting, som alle kørerne skal træffe en beslutning om, siger han.

Officelt har Formel 1-organisationen endnu ikke taget stilling til, om løbet i Rusland – set i lyset af det seneste døgns hændelser – skal afvikles. Herfra lyder det blot ‘at man følger situationen tæt’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Som det er nu, dukker Formel 1 altså stadig op i Rusland, når der  25. september skal køres løb i Sochi.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk