Reklame:

SE LISTEN: Dette hader alle andre i trafikken cyklister for

Cyklisters adfærd ofte til stor irritation for deres medtrafikanter, viser en ny undersøgelse.

Cyklister fylder i gadebilledet. Og i Danmark sker det oftere end mange andre steder i verden. Men det er bestemt ikke alle andre i trafikken der bryder sig om cyklisternes adfærd.

Det viser en ny undersøgelse, ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige. I undersøgelsen svarer danskerne på, hvilken cykeladfærd der er mest irriterende på cykelstierne.  

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


For 19 procent af danskerne er det mest irriterende, når cyklister drejer uden at give tegn først. Det er dog tæt fulgt af 18 procent, der ikke kan holde ud, når folk cykler ved siden af hinanden på cykelstierne. På en tredjeplads mener 13 procent, at det mest irriterende er, når cyklister bruger deres mobiltelefoner.

Noget der for skadedirektør Henrik Sagild tegner et tydeligt mønster.

LÆS OGSÅ: Bilist fortryder: “Jeg byttede min Ford med en Tesla – og jeg hader det!”

Den adfærd, som generer de fleste, er adfærd, hvor der ikke bliver taget hensyn til medtrafikanter, hvad end det er på cykelstierne eller i biler på vejene.

Reklameblok:
– Forhåbentlig kan en undersøgelse som denne derfor være med til at minde folk om, at de altså sjældent, de er helt alene i trafikken, og at man bliver nødt til at tage hensyn på de travle cykelstier, siger direktøren i en pressemeddelelse. 

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.009 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i februar og marts 2023.

Grafik: GjensidigeBjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?