Rygte: BMW gør klar til en ny M5 Touring


BMW har aldrig haft to performance-touringer på programmet. I hvert fald ikke samtidig. Men i 2024 kommer det til at ske, siger rygtet.

Vi ved, at BMW M3 Touring er en realitet. Men ifølge BMWBlog har M-afdelingen endnu en power-stationcar i støbeskeen. Siden citerer, hvad de kalder en troværdig kilde, som mener at vide, at BMW i 2024 er klar med en M5 Touring.

Sker det, vil det i så fald være tredje gang i M-afdelingens 50-årige historie, at det sker. Først gang var en ganske kort fornøjelse med E34 M5. Her var touringen på programmet mellem 1988 og 1996. Der skulle gå næsten ti år og en modelgeneration, før tyskerne havde en M-touring på programmet igen.

Der har kun været tre – indtil nu!
Til gengæld lød den som datidens Formel 1-racere, fordi E61’eren havde en fem-liters V10-motor. Bilen forsvandt sammen med E6x-generationen ud af programmet igen i 2011. Men spol tretten år og to modelgenerationer frem og den skulle være god nok.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
M5 Touring vender tilbage! BMW skulle eftersigende allerede have en intern fabrikskode klar – nemlig G99. Og det er også noget, amerikanerne får glæde af. Det selvom de faktisk på den anden side Atlanten bliver snydt for M3 Touring. Måske er M5’eren en slags plaster på såret – hvem ved?

Drivlinje fra monster-SUV
BMWBlogs kilder hævder, at den nye M5 Touring vil bruge samme S68-motor som mærkets nye SUV, XM, der ruller ud på vejene før slutningen af året. Og er du ikke helt inde i BMW-lingo, betyder det sådan set ‘bare’ en 4,4-liters V8-motor med dobbelte turboer. For at være lidt god mod miljøet – og leve op til stadigt strengere emissionskrav – får M5’eren for første gang i modelhistorien desuden hybridhjælp.

Ses vi til Auto Show?


Ikke at det dog gør noget. For det vil skubbe ydelsen ‘et godt stykke over’ 600 hestekræfter, hævder sitet. Hvilket den ‘almindelige’ XM faktisk allerede har. En endnu mere potent udgave med 750 hestekræfter og 1.000 Nm bliver på et senere tidspunkt en del af XM-programmet – og måske også M5?

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk