Ruslands bilsalg er kollapset

Der bliver næsten ikke solgt nogle nye biler i Rusland, viser den seneste opgørelse på området.

Vestens sanktioner gør ondt på Rusland. Og det kan især landets bilister mærke. I hvert fald holder de sig væk fra de nye biler, som det i forvejen er særdeles svært at bygge i landet. Netop på grund af de sanktioner der har ramt Vladimir Putins styre efter invasionen af Ukraine.

Faktisk er det russiske bilsalg så godt som gået i stå. I maj blev der bare solgt 25.000 nye biler i Rusland. Og det er bilen som i forvejen var på lager, skriver finansmediet Bloomberg. Sidste år blev der solgt tæt på 1,7 millioner nye biler i Rusland.

Reklameblok:Alligevel får talene ikke det officelle Rusland til at ryste. Det er, hvad man regnede med, sagde udenrigsminister Sergej Lavrov forleden.

Det sløje bilsalg og de vestlige sanktioner ville ikke komme til at påvirke de offentlige finanser, lød det fra ministeren.  Men det står skidt til for bilindustrien i landet. Kun to ude af 20 fabrikker er fortsat åbne – en russisk og én kinesisk. Resten – hovedsageligt vestlige bilproducenter – har lukket ned i landet.

For bare tre uger siden kom det frem, at Renualt har solgt sin ejerandel på 67 procent i russiske AvtoVaz tilbage til russerne. Pris? En sølle rubel. Det svarer til bare 10 danske øre.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk