Ruslands bilsalg er kollapset


Der bliver næsten ikke solgt nogle nye biler i Rusland, viser den seneste opgørelse på området.

Vestens sanktioner gør ondt på Rusland. Og det kan især landets bilister mærke. I hvert fald holder de sig væk fra de nye biler, som det i forvejen er særdeles svært at bygge i landet. Netop på grund af de sanktioner der har ramt Vladimir Putins styre efter invasionen af Ukraine.

Faktisk er det russiske bilsalg så godt som gået i stå. I maj blev der bare solgt 25.000 nye biler i Rusland. Og det er bilen som i forvejen var på lager, skriver finansmediet Bloomberg. Sidste år blev der solgt tæt på 1,7 millioner nye biler i Rusland.

Alligevel får talene ikke det officelle Rusland til at ryste. Det er, hvad man regnede med, sagde udenrigsminister Sergej Lavrov forleden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det sløje bilsalg og de vestlige sanktioner ville ikke komme til at påvirke de offentlige finanser, lød det fra ministeren.  Men det står skidt til for bilindustrien i landet. Kun to ude af 20 fabrikker er fortsat åbne – en russisk og én kinesisk. Resten – hovedsageligt vestlige bilproducenter – har lukket ned i landet.

For bare tre uger siden kom det frem, at Renualt har solgt sin ejerandel på 67 procent i russiske AvtoVaz tilbage til russerne. Pris? En sølle rubel. Det svarer til bare 10 danske øre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk