Porsche og Rimac overtager Bugatti


Endnu er intet bekræftet, men Volkswagen menes at fortælle om beslutningen i begyndelsen af næste uge.

Opdatering 5. juli kl. 17:50: 
Det ligger nu fast, at kroatiske Rimac overtager størstedelen af Bugatti. I et nyt selskab kaldet Rimac Group vil kroaterne sidde på 55 procent, mens Porsche har 24 procent af selskabet.

Fordelingen i det nye selskab ser ud som på billedet herunder.

Den oprindelige artikel:
Volkswagen har allerede fortalt, at ‘man meget snart vil tage stilling til Bugatti’. Og den stillingtagen mener Carbuzz, er, at kontrollen med bilfabrikken i Molsheim overgår til et partnerskab mellem Porsche og Rimac.Til gengæld for den handel skal Volkswagen have ‘en større andel i Rimac’, forlyder det. Helt konkret forventes det, at VAG-gruppen meddeler omverden sin beslutning den 6. juli. Altså på tirsdag.

Bliver det, som flere internationale medier forventer, går Bugatti en elektrisk fremtid i møde. Heraf skal Rimac levere størstedelen af komponenterne til det, der formentlig bliver en hidsig batteripakke.

Rimac burde da også vide, hvad de har gang i. Udover deres egne projekter som den kommende superbil Nevera leverer kroaterne nemlig også elektriske løsninger til kunder som Aston Martin, Jaguar og Pininfarina.

Det forventes, at Rimac får den største ejerandel i Bugatti. Nemlig 55 procent. Det hele kan dog først endeligt bekræftes med VAG-gruppens udmeldning i næste uge.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk