Reklame:

Regeringen gør benzin og diesel dyrere i Danmark – derfor sker det

Lige nu følger brændstofpriserne godt nok et dyk i olieprisen. Men fra nytår laver en 14 år gammel aftale om på det, danskerne betaler for brændstof til deres biler.

Har du hørt om ‘forårspakken’? Hvis ikke er du lovlig undskyldt. For pakken, der er en politisk aftale, er hele 14 år gammel.

Da den i 2009 blev vedtaget, indebar den blandt andet flere markante afgiftsstigninger på benzin og diesel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er dog først nu, at ændringerne træder igennem. Først – altså 1.januar 2024 – hæver regeringen afgiften på brændstof med 7,7 procent.

Men bil-ejerne når kamp nok at vende sig til de højere priser, før regeringen ligger yderligere procent oveni den afgift som allerede er steget.

LÆS OGSÅ: Volkswagen dropper udskældt elbil

Nytårsdag 2025 hæves afgiften på benzin og diesel nemlig med yderligere 6,1 procent. Det anslår Finans vil ramme de 2,5 mio. bil-ejere som ejer fossilbiler i Danmark.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Helt anderledes er det i Sverige. Her har regeringen nemlig valgt at sænke afgiften på brændstof. Og det markant af flere omgange efter nytår. Læs mere om det her.

At afgiften på benzin og diesel stiger, er dog ikke det eneste hug, den danske regering sender i bilisternes retning.

Samtlige bilister vil frem mod 2026 opleve, at deres periodiske afgift stiger. Til den tid vil stigningen være på hele 36,9 procent i forhold til niveauet i 2021. Heller ikke veteranbiler går fri af stigningerne.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?