Annonce:

Her kan danske bilister snart tanke billigere benzin

Fra årsskiftet sætter svenskerne afgiften ned på benzin og diesel. Det kommer også danskerne til gode.

Besøg vores annoncør:

Fra årsskiftet er der endnu en grund til at køre over Øresund. Faktisk to. For svenskerne sætter fra 1. januar 2024 afgiften ned på både diesel og benzin.

Det er den svenske regering, der har besluttet, at landet fra 1. januar 2024 sænker benzinafgiften med 1,64 svenske kroner literen. Lidt over 1 dansk krone.

Det oplyser energi- og erhvervsminister Ebba Busch fra Kristdemokraterna torsdag på et pressemøde ifølge svenske SVT.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Vi ved, at mange familier har det hårdt for tiden. Inflationen slår benhårdt og bredt over hele landet, lyder det fra ministeren.

LÆS OGSÅ: Volkswagen dropper udskældt elbil

Afgiften på diesel falder også. Her trækker den svenske regering 43 øre fra pr. liter. Dermed ligger prisen ifølge de svenske medier på EU’s minimumsniveau.

Når staten ikke sænker dieselafgiften på et tilsvarende niveau som benzin, skyldes det ifølge Oscar Sjöstedt, der er finanspolitisk ordfører hos Sverigedemokraterna, at svenskerne kører flest og mest i benzinbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Vi synes, at det er ret og rimeligt – eftersom de fleste personbiler er benzinbiler – at vi har ekstra fokus på benzinafgiften.

Afgiften på benzin i Sverige falder med yderligere 75 svenske øre pr. liter i 2025. I dag koster en liter benzin i Sverige 20,94 svenske kr. Det svarer til 12,92 danske kr.

Benzinen i det svenske er altså allerede en god del billigere end i Danmark, hvor den tilsvarende liter løber op i næsten 16 kr.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Den svenske stat fortæller, at man regner med at tabe omkring 6,48 milliarder svenske kroner på at hjælpe landets bilister med billigere brændstof.

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler