Annonce:

Regering udskød benzinforbud fordi bilmærker forlangte det

Flere af bilmærkerne vil selv helt af med forbrændingsmotoren. Alligevel lagde de pres på den britiske regering for at få et forbud udskudt.

Tilbage i september sidste år udskød den britiske premiereminister Rishi Sunak et ellers planlagt forbud mod forbrændingsmotoren til 2035.

Dermed følger briterne sådan set bare den plan, der blev lagt for år tilbage, men som kortvarigt blev fremrykket til 2030 for så igen at blive udskudt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men nu kommer det frem, at den britiske regering ikke udskød et forbud mod nye fossilbiler af sig selv. Det skete bl.a. under pres fra bilindustrien.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

LÆS OGSÅ: Disse biler må lovligt køre med LED-lys i halogenforlygter

Mærker som Nissan og Jaguar-Land Rover, der ellers vil helt af med fossilbilerne, fortalte op til udskydelsen regeringen, at ‘det ville være en god idé at rykke planen tilbage til det oprindelige udgangspunkt’. Nemlig 2035.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men også Toyota, som egentlig ikke vil af med fossilbilen, var med i det kor. Her var man før udskydelsen ‘ekstremt bekymret’ for planerne, der ville få økonomiske konsekvenser og skade mærket, lød det.

Jaguar/Land Rover forsvarede sig bl.a. med, at ‘det langt fra er sikkert, at bilkoncernen ville kunne leve op til de fastsatte, ‘meget strenge’ krav.’

– Det er tydeligt, at mange bilproducenter er bekymret for overgangen til elbiler, siger Tom Riley der skriver om elbiler for siden Fast Charge.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler