Annonce:

Prisen på benzin er den højeste i et halvt år

Danske bilister skal igen for alvor til lommerne ude ved tankstanderne. Benzinprisen har ikke været højere i et halvt år.

Vi er ikke der, hvor vi var i sommeren 2022, nemlig med rekordhøje literpriser på både benzin og diesel. Den 6. juni 2022 passerede literprisen 20 kr.

Der er vi slet ikke. Men det gør alligevel ondt på økonomien at tanke bilen i disse dage, for literprisen har ikke været højere det sidste halve år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver TV2 Fyn.

På Fyn ligger literprisen de fleste steder lige nu omkring 14,39 kr., når det kommer til benzin. Det dyreste niveau siden 2. oktober 2022.

LÆS OGSÅ: Tyskland vil tillade ny type diesel fra april

Alene siden nytår er listeprisen på benzin steget med 80 øre literen. Det skyldes blandt andet en række nye afgifter, som regeringen har lagt på brændstof.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og afgifter kommer der flere af. Tilbage i februar kunne Boosted fortælle, at regeringen vurderede, at nye EU-regler alene ville gøre benzin op mod 1,09 kr. dyrere meget snart. Læs mere om det her.

Modsat den danske regering kommer den svenske landets billister i møde. Helt konkret med billigere benzin og diesel.

Allerede sidste år skar Sveriges regering noget af afgifterne på både benzin og diesel. Afgiften faldt med lidt over én dansk krone. Og svenskerne holder sig ikke tilbage.

I 2025 sænkes afgiften på brændstof med yderligere 75 svenske øre. Dermed vil benzin- og dieselpriserne i Sverige lægge sig på EU’s absolutte minimumsniveau.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Energi- og erhvervsminister Ebba Busch fra Kristdemokraterna sagde sidste år i september, at det handlede om at komme bilisterne i møde. Desuden havde regeringen et valgløfte at leve op til.

– Vi ved, at mange familier har det hårdt for tiden. Inflationen slår benhårdt og bredt over hele landet, sagde ministeren til SVT i september 2023.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler