Prisen for en liter benzin har ramt 14,09 kr.

Benzinprisen i Danmark satte mandag en kedelig rekord. Ikke siden september 2012 har den været så dyr.
Foto: Gustavo fra Pexels

Benzinprisen i Danmark satte mandag en kedelig rekord. Ikke siden september 2012 har den været så dyr.

Benzinprisen i Danmark har været lidt af en føljeton her på Boosted de seneste par dage. Og det er der en kedelig grund til. Glemmer vi lige inflations-faktoren et øjeblik, har en liter benzin nemlig aldrig været dyrere i Danmark, end den er lige nu.

Mandag ramte listeprisen for en liter blyfri 95 nemlig hele 14 kroner og 9 øre. Det viser tal fra Drivkraft Danmark, som overvåger de danske brændstofpriser. I september måned for 9 ni år siden lå prisen på 13,99 kr. Hvilket altså var rekord indtil mandag i denne uge.

At benzinprisen er så høj, skyldes flere ting. Blandt andet er de olieproducerende lande i Mellemøsten, også kendt som OPEC-sammenslutningen, tilbageholdende med at sende alt for meget olie ud på verdensmarkedet, fordi man frygter en ny corona-bølge.Det var vildere i 1982
Omvendt er corona-pandemien på tilbagetog i mange europæiske lande, hvilket får flere pendlere ud på vejene igen.

Det sammenholdt med den generelle genåbning af samfundet skaber en økonomisk vækst, som presser priserne op. Herunder altså også prisen på benzin.

Men ser man nøgternt på tallene, skal vi tilbage til 80’erne for at finde dagene, hvor benzinen var dyrest herhjemme. Det var 1982, hvor en liter benzin kostede 6,60 kr. Hvilket vil svare til 15,68 kr. i dag.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk