Benzinprisen er den højeste i 9 år

Benzinprisen i Danmark er den højeste i otte år og kun otte øre fra rekorden i september 2012
Foto: Sippakorn Yamkasikorn

Ikke siden september 2012, hvor benzinprisen i Danmark satte rekord, har prisen for en liter benzin været så høj, som den er nu.

Det kan godt være, at benzinprisen på tankstationerne er underligt ens i øjeblikket. Men de er også frygteligt høje. Faktisk er prisen bare otte øre fra rekorden på 13,97 kr., som blev nået i september måned 2012.

Det viser tal fra fuelfinder.dk og Drivkraft Danmark, der er brancheorganisation for de virksomheder, der leverer brændstof.

– Vi er på højde med det højeste niveau, vi nogensinde har set, siger brændstofsdirektør i Circle K, Peter Rasmussen, til TV 2.De høje priser er dog ikke noget, vi kun ser. Benzinbils-ejere i hele verden er ramt. På verdensplan er olieprisen nemlig kun gået en vej – opad! Det sker efter et kollaps i priserne, da coronakrisen brød ud tilbage i begyndelsen af sidste år.

Prisen kan stadig stige
Men nu har benzinpriserne altså fundet det højeste niveau i mange år. Det er især skidt for pendlerne, som ovenikøbet lider under en vurdering fra myndighederne. Her forudså man nemlig, at brændstofpriserne ville falde i 2021. Derfor blev befordringsfradraget sat ned.

Nordsøolien, som er den, benzinen i Danmark laves af, ramte tirsdag sit højeste niveau i mere end tre år. Prisen lyder på 82,56 dollars pr. tønde råolie. Men det vurderes, at prisen kan stige yderligere.

Generelt vurdere finansfolk, at en tønde råolie kan stige med yderligere 10 dollars inden udgangen af 2021. Især hvis de olieproducerende lande i Mellemøsten, OPEC-landende, holder fast i en meget lille produktion, som det er tilfældet nu.

Foreløbig er der således ingen udsigt til, at prisen på benzin falder.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk