Politikontrol: Bilister kører stive rundt i delebiler

Foto: Rådet for Sikker Trafik

I ly af natten kører flere bilister spritkørsel i delebiler, det kan Københavns Politi konstatere efter en række spritkontroller.

De fleste danskere har forstået at lade bilen stå efter julefrokosteren. Det er både farligt, dyrt og dumt at sætte sig bag rattet, når spritten går i blodet.

Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelse.

Desværre er det ikke alle, som er nået til den erkendelse. Det kunne Københavns Politi konstatere, efter at kredsen i den seneste tid har udført en række spritkontroller i trafikken. Det viser sig nemlig, at flere bilister har forsøgt at snige branderten hjem i de delebiler, man kan leje i København.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Vi kan konstatere, at nogle borgere tilsyneladende lader sig friste af, at delebilerne er lettilgængelig i de københavnske gader, og derfor sætter sig bag rattet, selvom de har en alt for høj promille, siger Henning Pedersen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

Vicepolitiinspektøren understreger, at det hverken er delebilsfirmaerne eller selve bilernes skyld. Ansvaret ligger alene hos personen, som vælger at sætte sig påvirket bag rattet.

– Det er fuldstændig utilstedeligt at køre bil påvirket. Man risikerer at sætte både sin egen og andres førlighed over styr, og derfor sætter vi nu særlig fokus på denne nye problematik, siger vicepolitiinspektøren.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk