Politikere: Disse biler skal være dyrere NU!


Det går for langsomt med salget af den type biler, som regeringens støttepartier vil have på vejene. Skatteministeren er dog ikke klar til at hæve bilafgifterne.

Så sent som i december 2020 blev et politisk flertal enige om at hæve bilafgifterne, og nu vil regerings støttepartier hæve bilafgifterne endnu engang.

Det går nemlig for langsomt med at få rene elbiler på vejene. Det mener både Enhedslisten, SF og nu har Radikale Venstre også meldt sig klar til at se på sagen.

Det skriver Ritzau.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Målet med aftalen fra december 2020 er, at der skal være 775.000 grønne biler på vejene i 2030. Ti procent af bilerne – altså 75.000 – skal være hybridbiler. Ved indgangen til 2022 er der 80.000 hybridbiler i Danmark.

– Hvis der ikke sker en markant ændring i fordelingen mellem salget af elbiler og plugin-hybridbiler i årets første kvartal, så er vi parate til at revidere aftalen, siger Rasmus Helveg Petersen, der er klimaordfører i Radikale Venstre til Information.

Hos Enhedslisten truer man med at trække Skatteminister Morten Bødskov (S) i samråd om sagen, ligesom partiet kræver, at aftalen genforhandles.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Information henviser til internationale studier, der hævder, at hybridbiler er lige så skadelige for miljøet som benzin- og dieselbiler. Alligevel afviser skatteministeren at se på sagen.

I et skrifteligt svar til avisen siger skatteministeren, at han ikke mener, tiden er til at ændre på den nuværende aftale.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk