Reklame:

Politiker bag nyt forslag: “Cyklister skal have p-bøder”

Som det er nu, må cyklister godt parkere, der hvor biler også må holde. Men det skal være slut nu, mener Socialdemokratiet på Københavns Rådhus.

Der er nok mange cyklister, der ikke ved det. Men de må faktisk godt parkere i parkeringsbåse. Disse er nemlig ikke forbeholdt biler.

Men den ‘luksus’ vil Socialdemokratiet på Københavns Rådhus nu fratage cyklisterne. Med et lovindgreb vil Niels E. Bjerrum (S), der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget, have gjort den form for cykelparkering ulovlig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det fortæller han til TV2 Kosmopol.

Forslaget kommer efter at mediet i september måned fortalte om den meget lidt kendte regel, der gør det muligt for eksempelvis ejere af ladcykler at parkere på bilers parkeringspladser.

LÆS OGSÅ: Sker 1. januar 2024 – regeringen strammer kontrollen med disse bilister

–  Parkeringspladser i byen er i forvejen en sparsom ressource, og hvis en bilparkering så tages af en cykel, så skaber det ekstra pres, siger Niels E. Bjerrum til mediet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Forslaget møder opbakning fra Konservative, der vil gå endnu længere og indfører p-afgift til cyklister, der parkerer ulovligt.

Det vil Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Line Barfod (EL) dog ikke. Hun vil hellere ikke stemme for Socialdemokratiets forslag.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?