Annonce:

Nye EU-regler gør danske kørekort markant dyrere

Nye bilister skal forbydes at køre bil med en promille over 0,2. Samtidig lægger EU op til at gøre gentagende lægeerklæringer obligatorisk.

Herhjemme har vi afskaffet lægeerklæringen i forbindelse med fornyelse af kørekort. Men nu vil EU alligevel tvinge loven tilbage.

Det fremgår af et nyt direktiv på kørekortområdet, som EU-Parlamentets transportudvalg netop har færdigbehandlet. Det skriver Ritzau, som Avisen.dk citerer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Bliver direktivet stemt hele vejen igennem EU-systemet, vil det betyde, at unge forbydes at køre bil med en promille over 0,2 i hele EU. Reglen skal gælde de første to år, en bilist har kørekort.

Fremover vil det også kræve en lægeerklæring at få fornyet kørekortet. Herhjemme koster sådan en lægeerklæring – en kørekortsattest – nemt 1.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Nu skal bilisterne vænne sig til nyt forbud i trafikken

Beløbet vil alle danske bilister skulle betale, når deres kørekort skal fornyes hvert 15. år. Argumentet er, at gebyret vil gøre Europas veje til et mere sikkert sted.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Desuden skal alle kørelærere pålægges at lære deres elever om såkaldte nulemissionsbiler og kørsel på veje, hvor der er flere cyklister og fodgængere.

EU’s regler på kørekortområdet har ikke ændret sig siden 2006. Tilbage i september kom det frem, at EU også vil forbyde nye bilister at køre i tidsrummet kl. 00.00 og 06.00 på alle ugens dage. Læs mere om det her.


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler