Reklame:

EU foreslår: “Det skal være forbudt at køre bil mellem kl. 00.00 og 06.00”

På EU-plan diskuterer de folkevalgte i øjeblikket en række nye forbud som skal ramme bilister. Bl.a et forbud mod natkørsel.

Ifølge den østrigske avis Krone Zeitung er EU klar med en række nye love og regler der skal ramme folk med kørekort.

Ikke siden 2006 har EU pillet ved unionens fælles regler for kørekort. Men det skal altså være slut nu. Og det er ikke småting, EU-politikerne barsler med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Blandt andet drøfter EU om man skal forbyde de yngste på vejene – dem under 21 eller som lige har fået kørekort – nogensinde at køre over 90 km/t.

Det vil bl.a. betyde, at det bliver forbudt for unge bilister at overhale på motorvejen. EU lægger også op til, at det skal være forbudt for unge at køre biler som vejer over 1.800 kilo.

LÆS OGSÅ: Fra 1. oktober bliver parkeringsfinte ulovlig – ”Det er vanvittigt og uforståeligt”

Hvis man vil køre en tungere bil, skal man fremover taget kørekort til kategorien B+. Desuden foreslår EU, at det skal være forbudt at køre bil mellem 00.00 og 06.00 på alle ugens dage, hvis man er under 21 år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er dog ikke kun de unge, EU-politikerne vil ramme.

Også bilister over 60 skal det hele være mere besværligt for. Er man over 60, skal kørekortet kun gælde for 7 år ad gangen. Og for dem over 70 skal kørekortet kun være gyldigt i 5 år.

Men bilister på 80 år eller mere skal til lægetjek hvert andet år, hvis de fortsat vil køre bil. Endnu er intet vedtaget. Men i juli blev det første udkast til nye kørekortregler offentliggjort.

Reklameblok:


Det er det franske parlamentsmedlem Karima Dell, som medlem af ‘De Grønne’ i EU, som står i spidsen for de nye forbud. Hun peger eksempelvis på en undersøgelse, der viser, at unge bilister er skyld i 40 procent af alle dødsfald på de europæiske veje.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?