Reklame:

Ny regel gør visse biler meget billigere i Danmark

Det er dog ikke på grund af et smuthul, at bilerne styrtdykker i værdi. Færre vil ganske enkelt eje dem.

De nye miljøzoneregler, som trådte i kraft første oktober, er dårligt nyt. I hvert fald for ejere af ældre dieselbiler uden partikelfilter.

Disse biler er nu forment adgang til de miljøzonerne i de fem byer: København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Konsekvensen af at overtræde forbuddet falder næsten med det samme. Efter 48 timer ligger der en bøde i e-Boks. Det koster 1.500 kr. at overtræde miljøzone-forbuddet i en personbil.

Og selvom det nye forbud end ikke er to måneder gammelt, får det prisen på de gamle dieselhakkere til at rasle ned.

LÆS OGSÅ: Kørte 106 km/t – nu vil staten have hans bil til 4 millioner kr.

Det fortæller BilBasen til TV2.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge salgsportalen begyndte priserne på de ældste dieselbiler faktisk allerede at falde i september måned. Det samme er antallet af søgninger efter de ældste dieselbiler.

Mens antallet af søgninger er faldet med 25 procent, er priserne faldet med 10.000 kr. pr. bil. Samtidig falder de hurtigere i prisen.

Hvor der før september var godt 400 til 600 bil-ejere, der satte priserne på deres ældre dieselbiler, er der nu 1.600 dieselbiler der bliver sat ned i pris hver uge, lyder det.

Reklameblok:


Noget andet er, at staten skovler millioner af kroner ind i bøder på det nye og meget strammere forbud. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?