Reklame:

Ny Bentley går fra 0 til 96 km/t på 1,5 sekunder

Bentleys første elbil bliver et decideret monster, siger mærkets topchef.

Når Bentley i 2025 er klar med mærkets elbil nogensinde, bliver det voldsomt. Hvor voldsomt spørger du måske? Jo, det har den administerende direktør Adrian Hallmark sat ord på.

– Lige nu har GT Speed 650 hestekræfter, og det antal vil vi kunne fordoble i en elbil, siger han til Automotive News Europe.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Men Bentley har ét problem. Et problem de sådan set deler med alle mærker der vil og i fremtiden kommer til at lave biler i den kaliber. Det kommer til at gå for hurtigt.

– Problemet er, at det (accelerationen, red.) bliver ubehagelig. Det vil give kvalme, siger Adrian Hallmark.

Der skal bruges MANGE milliarder
Alligevel er direktøren ikke i tvivl, om at ejerne af den første el-bentley til dato får to muligheder. Nemlig at gå fra 0 til 60 mil i timen (0 til 96 km/t, red.) på moderate 2,7 sekunder. Eller, hvis man tør, halvandet sekund. Halvandet! Tyg lige på den engang.

Bentley har store elbilplaner. I hvert fald kommer det til at koste fabrikken mange penge. Der er allerede sat 2,5 milliarder engelske pund svarende 22 milliarder danske kroner af til elbiler. Og det er udelukkende i Bentley-land. I den øvrige VAG-koncern spiller man også med de økonomiske muskler. Alene i USA vil VAG-folkene bruge 73 milliarder euro på udviklingen af elbiler

Reklameblok:
Det betyder dog ikke, at Bentley får eneret på den kommende PPE-platform. Den skal deles med Audi og Porsche. Audi vil blandt bygge den kommende A6 e-Tron på samme teknik.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?