Den næste Audi A6 har 476 hestekræfter


Efter gårsdagens forsmag på Twitter løfter Audi nu hele sløret for den næste A6-model. Det bliver en ren elbil.

Audi har afsløret konceptet A6 Avant E-Tron. Produktionsbilen er allerede under udvikling, og det forventes, at den er klar til at trille ud på vejene i 2024. Men hvordan vil tage sig ud er nu ikke længere noget, Audi holder hemmeligt. I det hele taget virker designet meget bekendt.

Det læner sig nemlig op ad det, som tyskerne viste frem med konceptet A6 e-Tron i april sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilen kommer med ultratynde forlygter, der kan næsten uhyggeligt mange ting. Blandt andet kan forlygterne bruges som en slags projektor. Bare du kan finde en plan overflade at pege dem i mod. Audi siger, at det vil være ideelt til videospil. Og det er faktisk noget, mærket har tænkt sig at gøre alvor af.

LÆS OGSÅ: Dyster melding – benzinprisen eksploderer til april

Lige så avancerede er baglygterne dog ikke. Men de er stadig skruet sammen af virkelig spændende teknologi og 3D-print. Ligesom de slanger sig over hele bilens bagparti. Konceptbilen vil – når den skal i produktion – blive bygget på den samme PPE-platform, som den større SUV-søster Q6 e-tron. Derfor kan vi forvente en drivlinje bestående af én enkelt elmotor. Til gengæld yder den 476 hestekræfter og 800 Nm.

Batteriet er 100 kWh stort. Det, siger Audi, giver en rækkevidde på op til 700 kilometer. Ligesom 10 minutters hurtigladning skal være nok til at forlænge køreturen med 300 kilometer. Alt afhængig af hvordan du behandler speederen selvfølgelig. Audi hævder, at den kommende A6 går fra 0 til 100 km/t på mindre end syv sekunder.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk