Astra er første bil med nyt Opel-logo – “betyder flere hestekræfter”

Opel Astra findes lige nu både som diesel, benzin og hybrid. Med tiden er det meningen, at kun elbilen skal stå tilbage. Det skal en GSe-navnet hjælpe med.


Tilbage i foråret 2021 viste Opel konceptbilen Manta GSe ElektroMOD frem uden for fabriksmurene i Russelsheim. Og selvom Opel-fans ikke skal regne med, at Manta’en gør comeback med de retro-inspirerede  former, så gør Opel alligevel alvor af noget fra dengang.

Nemlig GSe-betegnelsen. Men fordi den ikke skal bruges på biler, som udelukkende kører med forbrændingsmotor, har tyskerne ændret lidt på betydningen. GSe står nu får Grand Sport Electric.

Hvordan det spænder af, skal en ny udgave af Astraen være den første til at vise. Modellen, der er en hybrid, kommer både som hatchback og stationcar. Eller Sports Tourer som de fransk-ejede tysker ynder at sige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Konkurrenterne kan mere
Blandingen af benzin og el betyder til gengæld, at Astra GSe har 225 hestekræfter og et moment på 360 Nm at byde på. Det er dog mindre end, hvad konkurrenterne har at byde på.

Platform-søstrene Skoda Octavia RS iV, VW Golf GTE og Cupra Leon eHybrid har 245 hestekræfter og 400 Nm at byde på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Ifølge Opel er det da også noget andet, vi umiddelbart skal gå op. Nemlig den nye Astras detaljer. Såsom den lavere frihøjde, strammere undervogn og specielt-designede 18″ alufælge.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk