Nu kan du blive betalt for se Top Gear

Du skal igennem 30 sæsoner af bilprogrammet. Til gengæld vil et britisk firma betale dig for det.

Du skal igennem 30 sæsoner af bilprogrammet. Til gengæld vil et britisk firma betale dig for det.

At blive betalt for at gøre noget, man rent faktisk godt kan lide, er kun ganske få for ondt. Endnu sjældnere er det, at folk bliver betalt for at gøre noget så dagligdags-agtigt og passivt som at se fjernsyn.

Men nu vil et firmaer alligevel betale dig for det at se fjernsyn. Og hvad skal du så se? Jo, du skal igennem 30 sæsoner af Top Gear. Hvilket er samtlige afsnit af serien.

For den tid det tager, og det er mange timer, vil USwitch.com betale 1.000 pund. Det svarer til lige i underkanten af 9.000 danske kroner.Der er 212 ‘almindelige’ afsnit af Top Gear. De varer hverisær en time. Dertil skal lægges 11 såkaldte specials, som hver varer omkring 90 minutter. Så timelønnen er ikke ligefrem prægende.

Alligevel kan du altså godt kalde dig professionel Top Gear-seer. Hvis du da vinder konkurrencen. Det eneste, du skal gøre, er tilsyneladende at oplyse hvem du er. Og så ellers vente på at få at vide om du er den heldige.

Formålet med det hele er, siger USwitch, at finde ud af hvilket bilmærke der gennem programmets historie har fået mest omtale.

Er det Mercedes? Ford? Alle 223 afsnit er tilgængelige på BBC iPlayer.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk