Myndigheder til ukrainere: Der skal IKKE betales skat af kaprede kampvogne


Myndighederne i Ukraine ser ikke nogen værdi i kaprede russiske kampvogne. Den slags ‘trofæer’ må borgerne beholde.

Hvis man som ukrainsk skatteborger i disse tider kaprer en russisk kampvogn eller andet militært issenkram, så behøver man ikke oplyse det til skattevæsnet. For som myndighederne i Ukraine siger har ‘lortet ingen værdi alligevel’. I hvert fald ikke noget som overstiger 248.100 ukrainske hryvnia. 56.000 danske kroner. Det oplyser det ukrainske anti-korruptionskontor (NCAP) på Twitter.

I stedet for at bekymre sig om kampvognes eventuelle skatteværdi opfordrer myndighederne i stedet ukrainerne til at kæmpe videre mod den russiske invasion af landet. Scener som denne herunder, hvor en ukrainer angiveligt kører væk med en russisk tank på slæb efter sin traktor er altså skattefrie.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NCAP er ikke den eneste ukrainske myndighed, som tager pis på den russiske invasionsmagt. Postvæsnet i Ukraine har igangsat en konkurrence om design af nye frimærker. Et af budene forstille et synkende russisk krigsskib.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk