Monster-limo med 26 hjul er verdens længste bil

Manden bag “Kitt” fra Knight Rider og DeLorean tidsmaskinen fra “Tilbage til Fremtiden” byggede også en over 30 meter lang limousine. Få den vilde historie hér!

Alting har det med at være større og vildere i USA. Således også limousinerne, der kom i sin mest ekstreme fortolkning i 1986, da en bilbygger fra Hollywood ved navn Jay Ohrberg forvandlede en 1976 Cadillac Eldorado til “The American Dream”.

Den var en 30,5 meter lang monsterlimousine med 26 hjul. Det var rigeligt til at den blev optaget som værende verdens længste bil i Guinness Rekordbog, skriver amerikanske MotorTrend.

PLADS TIL 75 PERSONER
Vi er flere her på redaktionen, der stadig kan huske at læse i bogen om bilen, der var så lang, at den havde et knækled på midten, to chauffører, to motorer, plads til 75 passagerer, minibarer, tv-stuer, lædersofaer, en kingsize vandseng, svømmepøl og en helipad på bagsmækken, der kunne forvandles til en minigolf-bane, når piskeriset var ude at flyve.


Ohrberg, der har skabt legendariske filmbiler som David Hasselshoffs KITT fra “Knight Rider” og DeLorean-tidsmaskinen fra “Tilbage til fremtiden”-filmene, byggede i sin tid “The American Dream” som et trækplaster til biludstillinger og shows.

Siden gik det fede lidt af limousiner, og “The American Dream” røg ud i glemslen. Eftersigende skulle Ohrberg have lejet “drømmebilen” ud til et firma, der brugte den til reklame, men de glemte at aflevere den tilbage, da lejekontrakten udløb, og efterlod bilen til at rådne op ved et pakhus i New Jersey.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre


Reklame: