Annonce:

Mini dummede sig på bil-udstilling: Nu siger de “Undskyld”

Det, der skulle være ment som en gimmick, endte som et mareridt for det BMW-ejede, britiske mærke.

Bilmærket Mini har de seneste oplevet en sand shitstorm af bagslag på de sociale medier i Kina, efter at mærket var til stede på Shanghai Auto Show i 2023. På standen gav mærket is væk. Men der var kun til 300 personer.

De 300 personer var dog ikke så tilfælde, som Mini gerne ville have det til at se ud, lyder kritikken nu. I stedet beskyldes mærket nu for diskrimination, fordi de Mini-ansatte på standen angiveligt ikke ville udlevere nogle af de 300 is til lokale kinesere, men i stedet tilbød disse i til de af bil-udstillingens gæster ‘som så vestlige ud’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hændelsen gjorde efterfølgende ordne “Mini” og “BMW” til de mest søgte ord på det kinesiske sociale medie Weibo, hvor der siden har været rettet en stemning af oprør mod bilmærket.

I en video på Weibo kan man blandt andet se, hvordan to af Minis lokale medarbejdere nægter at udlevere is til deres landsmænd. Kun for i det næste øjeblik at udlevere de samme is til nogle vesterlinge. Det skriver Automotive News Europe.

LÆS OGSÅ: Betjent om vild brand i 3 elbiler – “Det er de forbandede batterier”

Ifølge en kilde med kendskab til “sagen”, som mediet har talt med, er forklaringen dog en noget andet. Kilden siger, at ‘vesterlending’ er en BMW-ansat, og at Mini – før videoen blev optaget – allerede havde uddelt de 300 is, man havde lovet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Alligevel har Mini nu valgt at bringe en undskyldning for hændelsen på mærkets officielle Weibo-side.  Min kalder hændelsen ‘en fejl’ og at den skyldes ‘dårlig oplæring af midlertidigt ansat personale’.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler