Medie: BMW afliver endnu en model

Flere modeller lever på lånt til i Bayern. Den store coupé 8-Serien er blandt de første der ryger, hævdes det nu.


Egentlig skrev vi om det tilbage i februar. Men rygtet, om at BMW er klar til at tage livet af 8 Serien vil bare ikke dø. Tværtimod har det fået mere kød på.

LÆS OGSÅ: Her kan du købe et hus med egen racerbane

BMWBlog hævder nemlig, at tyskerne gør klar til at producere de sidste eksemplarer af modellen. Den store coupé, som aldrig rigtig er blevet nogen salgssucces, siden BMW genoplivede 8-Serien i 2018, køres altså i graven.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kun én afløser
Men det efterlader sådan set ikke et hul i BMW’s modelprogram. BMW har nemlig ifølge mediet tænkt sig at erstatte diesel-og benzin-8’eren med en elbil. Men det betyder også et farvel til karosseriformer ‘uden’ tag.

Når BMW i 2026 igen er klar til at byde sine kunder på en ‘grand coupé’, bliver det netop kun som coupé med fast tag. Det vil tilmed give et alternativ til Mercedes’ EQS, som ligne nu slås om kunderne med Porsches Taycan.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Flere modeller på vej ud
BMW skulle efter sigende allerede have givet den elektriske 8-Serie den interne kode G77. Men den skal sjovt nok ikke bygges på mærkets egentlige elbil-platform, Neue Klasse. I stedet skal den bygges på en videre udvikling af sin egen teknik. Nemlig den CLAR-platform som også sørger for teknikken i den nuværende 7 Serie.

8 Serien er ikke den eneste model, BMW er klar til at pensionere. Længe har det været rygtet, at Z4’eren ikke får en afløser. Heller ikke selvom Toyota umiddelbart ikke har nogle planer om at tage livet af søsterbilen Supra Mk.5.

BMW skulle også være klar til at tage konsekvensen af et sløjt cabriolet-salg endnu længere end det ved at droppe 4 Serien. Det skrev vi om tilbage i januar.

Kan du se det? Nu lyser nyrene på 8-Serien
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk