Annonce:

Færre unge under 19 gider køre bil, viser undersøgelse

Stadig færre personer under 19 år gider køre bil selv. Alene i USA er procentdelen af unge bilister faldet mellem 2012 og 2022.

Kunne du vente med at få kørekort og komme ud på vejene selv? Nok ikke.

Men det problem har en ny generation af unge slet ikke. Faktisk viser en undersøgelse, at færre unge under 19 gider sætte sig bag rattet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Alene i USA ligger andelen af bilister på 19 år eller yngre på bare 3,6 procent. Det gør dem til landets mindste gruppe af bilister. Sidestillet med befolkningsgruppen der er fyldt 80 år.

Det viser en undersøgelse fra MarketWatch Guides.

LÆS OGSÅ: Folk gider ikke køre i dyre elbiler længere, siger Rimac

I staten New York har man set det største fald på 10 år. Mellem 2012 og 2022 er antallet af bilister på 19 år eller yngre faldet med hele 49 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Herhjemme tyder noget omvendt på, at flere unge bilister sætter sig ind bag rattet. I hvert fald gjorde en analyse fra Dansk Industri baseret på DTU’s Transportvaneundersøgelse i 2021 det klart, at unges brug af den kollektive trafik er faldet.

På et årti er andelen af unge, der bruger den kollektive trafik, faldet fra 51 til 43 procent herhjemme. Samtidig er andelen af unge, der kører i bil i stedet for, steget fra 16 til 24 procent.

Det kan dog blive sværere at benytte bilen i fremtiden. De politiske flertal i flere af de større danske byer lægger nemlig op til at stramme grebet om bilisterne. København vil nemlig have lov til at indføre flere forbudszoner. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler