Mansorys Audi RS Q8 har 780 hestekræfter


Altså et bæst i jakkesæt

Det måtte jo ske. Mansory er klar med en overhaling til Audi RS Q8. Og det både teknisk, mekanisk og visuelt. At sidstnævnte er til at holde ud at se på, kommer måske en smule bag på os.

Vi vil faktisk gå så lang som til at sige, at Mansory RS Q8’eren er direkte pæn. Når det så er sagt, skal vi gøre opmærksom på, at vi altså har med et monster at gøre. Under den lange kølerhjelm ligger godt nok stadig den fire-liters biturbo-V8’er.

LÆS OGSÅ: 6 ting vi ALDRIG ser på biler igenMen den har været en tur i fitnesscenteret og yder nu 780 hestekræfter og hele 1.000 newtonmeter. 180 hestekræfter og 200 newtonmeter mere end fabriksbilen, der jo i forvejen er en steroidpumpet model. Bare af Audis egen avl.

Der er fart på
De ekstra muller gør den store SUV i stand til at barberer tiden fra 0 til 100 km/t ned til 3,3 – og den stopper ikke før, den render 320 km/t. Fabriksbilen må pga af de tyske bilfabrikkers gentlemen-aftale om hastighedsbegrænsninger ‘nøjes’ med 250 km/t på toppen.

Visuelt har Mansory overhældt den store Audi med kulfiber – en god ting. Eksempelvis er den enorme kølergrill skabt ud det fjerlette materiale. Det samme er selve kølerhjelmen.

Indvendigt er der fyldt med død ko og kulfiber, selvfølgelig.

For-og bagskærme og kølerhjelm har fået nogle massive luftindtag. Men så er det faktisk også det. Et noget underspillet træk fra den tyske tuner. Underspillet kan man dog ikke sige, at fælgene er. 24″ fælge kræver en 295-35-montering på forakslen, mens der skal 355-25-dæk på den bagerste.

Vi skal be’ om én.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.