Reklame:

Laver lædersæder for BMW – nu beskyldes de for at bruge slavearbejde

BMW, Toyota, Ford og GM-ejere sidder måske ikke så godt i deres lædersæder længere.

Det er kommet frem, at en underleverandør, som leverer læder til mærker som GM, Ford, Toyota, Ram og BMW ikke alene er under mistanke for at benytte sig af slavearbejde men også udnytte rømningen af brasiliansk regnskov.

Det skriver Washington Post.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge mediet bliver der nu kigget på, om underleverandøren – amerikanske Lear Corporation – i sin værdikæde ikke bare udnytter ansatte, som arbejder under slavelignende forhold, men også vender det blinde øje til sine egne leverandørers udnyttelse af brasiliansk regnskov og dyreliv.

Sagen er allerede noget hele vejen ind i den amerikanske kongres, hvor problematikken er genstand for heftig politisk debat.

LÆS OGSÅ: Her er bilister helt ligeglade med elbiler – helt andet brændstof hitter

Kongressens medlemmer vil nu have undersøgt, om Lear Corporation aftager vare fra disse leverandører. Vare som ifølge Washington Post ender i tusindvis af biler som bliver solgt i USA.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Er der noget om snakken, er det en dybt alvorlig sag. Lear Corporation leverer godt 20 procent af hele bil-industriens forbrug af lædersæder, skriver avisen, der læner sig op af en rapport om forholdene i Brasilien fra miljø-NGO Environmental Investigation Agency.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?