VIDEO: Lamborghini tester allerede Aventador-afløseren – “V12’eren lever”

Den store V12-motor lever i den grad videre, selvom Aventador ikke er her længere.

Med den sidste Aventador byggede Lamborghini også sin sidste V12-motor. I hvert fald uden nogen form for hjælpemidler. Det betyder dog ikke, at den store motor er død. I Aventadors afløser får den bare hjælp til at klare de stadig strengere emissionskrav.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Her er Euro 7-kravene – prisen på disse biler stiger med 38.000 kr.

Lamborghinis løsning er strøm. En lille batteripakke sørger for, at vi får lov at beholde den 6,5-liters V12-motor bare lidt endnu. Og ikke nok med det. Med hybridhjælpen kan Lamborghinis folk hente endnu flere hestekræfter ud af de 12 cylindre.

Det er bestemt ikke utænkeligt, at Lamborghini ser Ferraris SF90 som en slags målestok. Og er der hold i den antagelse, skal fabrikken i Sant’Agata fremtrylle mindst 1.000 hestekræfter i Aventadorens afløser. Mange flere end de 760 hestekræfter som den sidste udgave af Aventador – Ultimae – har.  Lamborghini er klar til at løfte sløret for bilen i 2024.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk