Reklame:

Politiet kontrollerede bilentusiaster hele weekenden – “Flere mister kørekortet, får klip, synsindkaldelser og kørselsforbud”

I weekenden var politiet både gaden med særligt fokus på bilmiljøet, og hvordan de forsamler sig. Det kastede en hel del sigtelser og kørselsforbud af sig.

Weekenden igennem holdt Midt- og Vestsjællands Politi et vågent øje med bilmiljøet i Greve og på Køge-egnen.

Formålet var at tjekke, om de forsamlede bilister holdt sig inden for færdselsloven. Og det var der altså en del som havde svært ved. Dog ikke kun bilister.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

En del bilister blev sigtet for at køre alt for stærkt i byen og på Køge Bugt Motorvejen, hvor den tilladte hastighed er 110 km/t. Seks fik ud over bøden et klip.

LÆS OGSÅ: Christoffer vil forbyde lovligt racerløb – “Vi kan ikke byde folk det helvede”

Flere af dem står nu også til at miste kørekortet. En enkelt bil havde fået ændret motoren og blev indkaldt til syn.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Fredag lagde åbnede en motorcyklist ‘ballet’, da han kl. 19.39 blev taget med 133 km/t på Køge Bugt Motorvejen. Hastigheden og mandens kørsel, der var for tæt på den forankørende, koster ham nu en betinget frakendelse af kørekortet.

Kl. 20.20 var den gal på Stensbjergvej i Køge, hvor en 20-årige fra lokalområdet, fik sit andet klip inden for 3 år. Denne gang fordi det gik med 72 km/t i en 50-zone.

Og fordi han er ny bilist, lægger sagen op til et kørselsforbud og en klækkelig bøde på 3.600 kr.

Reklameblok:


Sådan gik det også for en 21-årig mand fra Vejle, der nogle timer senere blev standset på Køge Bugt Motorvejen, fordi han kørte 163 km/t.

Det hele blev filmet af en af politiets videobiler. Og sagen betyder nu, at udover bøden på 4.200 kr. heller ikke må køre bil. Han fik desuden en bøde på 1.500 kr. for at have ‘glemt’ sin sele.

19-årig mister sit kørekort efter syv måneder
Lørdag kl. 18.48 sigtede politiet en 45-årig mand fra Høje Taastrup for at køre 87 km/t på Mosede Landevej i Greve, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t.

Lidt over en time senere kom en 38-årig mand fra Helsingør blæsende med 84 km/t det samme sted. De kan forvente en bøde på henholdsvis 4.200 kr og 4.800 kr. Ligesom de begge mister kørekortet betinget.

Søndag aften kl. 23.58 stoppede en færdselspatrulje en noget speciel bil, som havde kørt for stærkt på Køge Bugt Motorvejen ved Greve.

Bilen havde monteret et gult arbejdsblink på taget, og blev målt til at køre 173 km/t. Bilisten, en 19-årig mand fra Vordingborg, havde kun haft kørekort i syv måneder, men den høje fart forventes at koste ham en bøde på 6600 kr og et kørselsforbud.

Lige efter midnat søndag på Køge Bugt Motorvejen ved Greve passerede to biler politiets videobil kort efter hinanden med alt for høj fart.

Politiet stoppede begge bilister på Karlslunde Rasteplads, hvor en 23-årig mand fra Ølstykke blev sigtet for at køre 160 km/t i en bil, som havde fået foretaget ulovlige ændringer i motoren.

Bilisten blev sigtet og bilen indkaldt til syn. Den anden bilist, en 31-årig mand fra Helsingør, blev sigtet for at køre med en gennemsnitsfart på 158 km/t efter den 23-årige bilist. Begges kørsel blev optaget på video. Det kommer til at koste begge bilister både klip og bøder.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?