Reklame:

Her tror regeringen stadig på brint – vil bruge 50 milliarder kr. på flere brintstationer

Mens den sidste brintstation for nylig lukkede i Danmark, tror USA’s regering stadig på idéen. 

Derfor får tanken om flere brintstationer nu Biden-administerationen til at afsætte hele 7 milliarder dollar svarende til lige knap 50 milliarder kroner til idéen.

Penge skal bruges på at etablere brintstationer på tværs af landet fra Washington i vest til Delaware i den nordøstlige del af landet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

I alt skal pengene fra regeringen sørge for, at brintstationer skyder op over 16 stater. I alt håber USA’s regering, at amerikanerne i 2050 tanker 50 millioner ton brint. En femdobling i forhold til i dag.

LÆS OGSÅ: Professorer vil have nyt forbud: “Ingen bil må kunne køre over 40 km/t i Danmark”

Lige modsat går det i Danmark, hvor selskabet Everfule tilbage i september vendte på en tallerken og lukkede samtlige brintstationer herhjemme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det har bl.a. betydet, at alle brintbiler herhjemme er helt ubrugelige. Det har også fået Hyundai-importøren til at trække i land. Mens Toyota i Danmark fortsat holder fast i brintbilen Mirai.

En af dem, der er blevet ramt af nedlukningen af brintstationerne i Danmark, er Lars M. For 2 år siden betalte han over en halv millioner for en bil, der nu ikke længere kan køre. Læs mere om det her.

 

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?