Her er “hun”: Porsche bygger virkelighedens Sally fra Biler-filmene


I animationsfilmens verden er “hun” en 911 Carerra af 996-generationen fra 2002 – virkeligheden er en smule anderledes. Men Sally fra Biler-filmene findes faktisk.

Disney og Porsche har længe sagt, at de ville få Sally fra Biler-filmene ud at køre på virkelighedens veje. Og nu er hun her faktisk. Som 1 ud af 1. I virkelighedens verden er Sally Carrera dog en 911 GTS fra november 2021.

Selve byggeprocessen har taget 10 måneder. Men så har “Sally” også fået sin helt egen farve. Nemlig Sally Blue Metallic. “Amagernummerpladen” – som på en Porsche 911 sidder lige under spoileren – har Porsche og Disney også fundet plads til.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hun ligner sig selv. Næsten.
Til gengæld må Sally undvære sin 996-spejlæg. Altså de karakteristiske forlygter fra dengang. Omend hun er udstyret med 20 og 21″ hjul der ligner de 996 Turbo-hjul som Sally er udstyret med i Biler-filmene.

På den lille køreindstillings-knap ved rattet har “Sally” tilmed sin helt egen Kachow!-indstilling. Og så har hun selvfølgelig 480 hestekræfter og 570 Nm fra en 3-liters bokser med seks cylindre som enhver anden Carrera GTS i dag. Altså foruden seks manuelle gear.

Pris? I Danmark koster Carrera GTS fra lige under 3 mio. kr., når afgiften er betalt. Det skal du dog ikke regne med at få ‘Sally’ for. Hun skal nemlig under hammeren på en velgørenhedsauktion som RM Sotheby’s står for. Her håber man, at bilen kan indbringe noget med til fordel for unge kvinder som er flygte til Nordamerika.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk