Her er Ferraris første elbil


Det amerikanske patentkontor har offentliggjort de tegninger og beskrivelser, som Ferrari har sendt ind for at få patent på en elbil.

Det amerikanske patentkontor har offentliggjort de billeder, som Ferrari har sendt ind for at få patent på mærkets første elbil. Mediet The Driver mener at vide, at Ferrari har tegnet og fortalt patentkontoret om en platform, som også skal bruges til kommende hybridbiler fra fabrikken i Maranello.

Mærkets første rent elektrisk bil forventes dog først at være klar om tre års tid. Så det er altså tegningerne, som kan ses længere nede i denne artikel, vi i første omgang må nøjes med. Men de er også interessante nok i sig selv. Særligt er batteripakken hver at betragte. Eller retter placeringen af den. Eller helt helt rigtig ‘dem’. Altså i flertal.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Politiet har brug for din hjælp: Hvad er det her for en bil?

Ferrari har nemlig gemt en batteripakken bag sæderne. Mens yderligere tre batterier er placeret i vognbunden og længst frem i bilen.

Kommer – også – som hybrid
Billederne gør det klart, at chassisrammen hæves en smule. Formentlig for at gøre plads til batterierne. Hybridudgaven af bilen vil formentlig også placere batterierne bag sæderne. Det efterlader plads til forbrændingsmotoren i snuden af bilen. Eller umiddelbart bag batterierne.

Ferrari nævner i patentansøgningen intet om tekniske specifikationer.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i patent-tegningerne

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk